Wednesday, June 13, 2012

June 13, 2012

Well, things are slowing down in the renovations. The demolition part of things is pretty much done, and the lights are down in the main exhibit space:

The fiberglass models of T. rex and Allosaurus have now gone to a new home at the Tate Museum in Casper, since we just won't have room for them in the new museum design. So, J-P Cavigelli from the Tate came down with a student and picked up the models to take them to their new home.


They fit just fine in the Tate's Suburban, which was a little disappointing because we didn't get to strap them to the roof and drive down the highway...

One exciting thing that's been finished is the floor in what will soon be our new prep lab. 


The floor used to be covered with the old asbestos tiles. Once those were removed, the mastic was ground off and the original cement floor was exposed. Then the concrete was densified, creating a glossy surface that is very durable and won't need any polishing. Very cool!!




Friday, June 1, 2012

Friday, June 1, 2012 (again)

Holy moly, look what happened this morning!!



This is the spot where the "What is a fossil" exhibit used to live, and it is now going to be the entrance into the traveling exhibit space. A wall will be built at the edge of the new hole to separate the traveling exhibit space from the new prep lab.

Yeehaw!!!


Friday, June 1, 2012

Lots to report this week!

The asbestos abatement of the back room floor tiles started on Tuesday afternoon, and was done by Thursday afternoon:

The next step in this room is to grind the floor down to the concrete and seal it. Then we will move the things that will stay in the new prep lab back in there before the wall is built to separate the future prep lab and traveling exhibit spaces. 

Back in the main exhibit space:

In preparation for being completely removed and re-built to code, the railing on the staircase on the south end of the museum was taken off: 


and then the rest of the staircase was un-bolted and came apart fairly easily:


Cases are being removed to make several of the alcoves bigger:


The process of breaking through the cement-block wall to create the new opening between the main exhibit space and the future traveling exhibit area has started:


And the wall on the end of the fluorescent minerals room has also been partially removed:

This area will be part of a future mineral exhibit that looks like a mine, and the fluorescent minerals room will be entered from the side rather than from the front.


It's pretty dusty in there, but the demolition will be done soon and the process of re-building can start!